Course Content
D01 – Povestea dantelei
D01 - Povestea dantelei
0/1
D01 – Povestea dantelei
  About Lesson

  Tot ce ai nevoie ca să înțelegi imediat. Explorăm puțin ca să faci cunoștință cu femeile care au inventat aceste capodopere și să înțelegi contextul în care au fost create. Am scormonit atât de adânc în străfundul internetului dar și prin târguri și muzee, încât am reușit să găsim chestii care nu sunt nici în cărți.

  Vă explic împreună cu Alina, așa cum am învățat și eu, pe etape. Deci:

  Începem povestea despre lumea dantelei în valurile inspumate ale Mediteranei și te purtăm prin toata Europa, din insulele grecești spre coasta Adriaticii sau spre tărâmurile nordice. Prețuită și mult dorită în aceeași măsură de aristocrație și de oamenii simpli, dantela a generat pasiuni și a marcat destine de-a lungul secolelor. Descoperă alături de noi universul dantelei și sigur vei dori sa faci parte din poveste!

   

  INVITAȚI SPECIALI

  Arh. Ioana Corduneanu, designer cu experiență, a lansat Semne Cusute în 2012 pentru a prezenta cămășile tradiționale dintr-o perspectivă actuală.

  Alina Panaite, inginer deghizat in nomad visator, este pasionata de lucrul cu acul si coase cămăși tradiționale din 2015.